Babe paimenpossu

Ylihärmän nuorisoseuran uusi näytelmä on Babe, paimenpossu

”Isäntä tarvitsee sinua, koska sinä olet paimenkoira. Miksei minusta voisi tulla paimenpossu?”

Ylihärmän nuorisoseuran koko perheen teatteri on tunnettu satunäytelmistään, joissa riittää pureksittavaa kaikenikäisille ja joiden visuaalisuus lumoaa. Elo-syyskuussa 2024 Ylihärmän nuorisoseuran koko perheen teatteri esittää elokuvanakin valloittaneen näytelmän Babe, paimenpossu. Hauskan ja koskettavan näytelmän on käsikirjoittanut Dick King-Smith ja sen on näytelmäksi sovittanut David Wood. Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Babe, paimenpossu sijoittuu idylliselle Englannin maaseudulle. Päähenkilö Babe-possu päätyy lammaskoiran tehtäviin ja osoittaa urheudellaan, ettei ketään ole syytä aliarvioida.

Näytelmää toteuttamaan ovat tuttuun tapaan tervetulleita kaikki teatterista kiinnostuneet. Koko perheen teatteri voi nimensä mukaisesti olla vaikka isovanhemman ja lapsenlapsen yhteinen harrastus. Kaikki halukkaat saavat roolin. Mukaan voi ilmoittautua myös monenlaisiin taustahommiin, esimerkiksi lavastukseen, puvustukseen, tekniikkaan, lipunmyyntiin tai kahvioon. Näytelmän harjoituskausi toteutetaan yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa ja Ilmoittautuminen mukaan on auki 31.3. saakka TÄÄLLÄ.

Babe, paimenpossu -näytelmän ohjaa Maaria Koivula-Talkkari. Koreografiasta vastaa Heidi Luoma, lavastuksesta Satu Linko ja Tero Hurtamo, puvustuksesta Kirsi Ruotsala ja Henriikka Välimäki ja tekniikasta Marko Hannus. Näytelmän tuotannosta vastaavat Satu Linko, Hilja-Maaria Linko, Seija Mantere ja Maaria Koivula-Talkkari.

Babe, paimenpossu -näytelmän ensi-ilta on Ylihärmän nuorisoseuralla perjantaina 9.8. klo 18.30. Esityksiä on syyskuun alkuun saakka. Koulujen on edellisvuosien tapaan mahdollista varata omia näytöksiä. Sponsori- ja yhteistyöhaku näytelmään on parhaillaan käynnissä. Näytelmäprojektin ja harjoitusten etenemistä voi kevään ja kesän ajan seurata Ylihärmän nuorisoseuran nettisivuilta tai sosiaalisen median kanavista (Facebook, Instagram ja TikTok).