Kolme Iloista Rosvoa (2017)

Koko perheen musiikkinäytelmä Kolme iloista rosvoa valtasi Ylihärmän nuorisoseuran lavan, kun Thorbjörn Egnerin klassikkonäytelmä sai uuden värikkään ja iloisen tulkinnan.

Rosvoveljekset Kasper, Jesper ja Joonatan asuvat Kardemumman kaupungissa, joka on oikea lintukoto ja tyyneyden tyyssija. Kardemumman iloset asukkaat elävät leppoisan Poliisimestari Paavalin määrittelemän lain mukaisesti: ”Täytyy aina olla kiltti, muita kiusata ei saa, muuten sopii tehdä mitä huvittaa”.

Rosvot eivät oikeasti olleet pahoja tai ilkeitä, vaan pikemminkin laiskoja! Heillä oli kotieläimenään uljas leijona, joka on kiltti mutta toisaalta aika velmu. Myös muita eläinhahmoja näytelmässä nähtiin paljon. Eräällä ryöstöretkellään Kasper, Jesper ja Joonatan erehtyvät kaappaamaan huusholliinsa kiukkuisen Sohvi-tädin, ja siitäkös mehevä soppa syntyi.Kolme iloista rosvoa on hilpeä tarina erilaisuuden hyväksymisestä ja ystävyydestä. Näytelmän päätteeksi kukin rosvo löysi paikkansa yhteiskunnassa ja tarkoituksensa elämässä, ja jopa yrmeällä Sohvi-tädilläkin oli oma tärkeä roolinsa tarinassa. Hyvän mielen esitys soveltui kaikenikäisille katsojille vauvasta vaariin.

Rooleissa nähtiin yli 40 eri-ikäistä näyttelijää, suurin osa lapsia ja nuoria. Ohjauksesta vastasi Maaria Koivula-Talkkari, musiikin sävelsi Jyrki Talvitie ja tanssikoreografioista vastasi Enni Tyynismaa. Puvustus oli Taru Karin ja lavastus Hanna Keskisen ja Marko Hannuksen käsialaa. Tuottajana toimi Eija Mäkiniemi.

Kuvat (Samuli Koivusalo)

Rooleissa:

Kasper – Aleksi Keskinen
Jesper – Aukusti Jutila
Joonatan – Jeremias Riutta
Leijona – Rebecca Turcios
Poliisimestari Paavali – Annika Ylipelkonen
Rouva Paavali – Satu Linko
Vanha Topias – Jyrki Talvitie
Sohvi-neiti – Susanna Mantere
Kamomilla – Hanna-Maija Mantere
Mimosa – Helmi Hannus